Słodko-kwaśna cebula Cipolline

Słodko-kwaśna cebula Cipolline
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 8 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ocet z czerwonego wina, wino, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 26 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodko-kwaśna mała cebula (Cipollina w Agrodolce), Nadziewane Cebule Cipolline, oraz Cebula balsamiczna duszona z granatem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę blanszować w dużym garnku z wrzącą wodą 1 minutę, następnie odcedzić w durszlaku i przenieść do miski z zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
2
Cebulę odcedzić i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w 3-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, nie mieszając, myjąc kryształy cukru z boku patelni pędzelkiem do ciasta zanurzonym w zimnej wodzie, aż syrop stanie się bladozłoty. Dalej gotować karmel, delikatnie obracając patelnię, aż będzie głęboki złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Natychmiast wyjąć z ognia, a następnie ostrożnie dodać wino (karmel energicznie paruje i twardnieje). Odstawić patelnię do ogrzania i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż karmel się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę, ocet z czerwonego wina, olej, sól, ziarna pieprzu i liść laurowy i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet WinnyOcet Winny
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
CebulaCebula
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Przenieś cebulę do miski za pomocą łyżki szczelinowej, a następnie gotuj płyn, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, 10 do 15 minut. Wymieszać z octem balsamicznym, następnie zalać cebulą płynem i schłodzić do temperatury pokojowej. Chłód, pod przykryciem, 1 do 3 dni (do rozwoju smaków).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.
1
Cebula przechowywać, przykryte i schłodzone, 3 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W26 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn