Słodko-Gorzki Suflet Czekoladowy
Słodko-gorzki suflet czekoladowy może być tylko przystawką, której szukasz. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 200 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz mleko, krem z kamienia nazębnego, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodko-Gorzkie Suflety Czekoladowe, Słodko-Gorzki Suflet Kakaowy Z Kremem Z Kwiatu Pomarańczy, oraz Ciasto czekoladowe z lodami truskawkowymi i słodko-gorzkim sosem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
8 (4-uncji) ramekinów zalać sprayem do gotowania i posypać 2 łyżkami cukru granulowanego.
Połącz 1/2 szklanki cukru granulowanego, kakao, mąkę i sól w małym rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować do zgęstnienia (około 3 minut), stale mieszając.
Wyjąć z ognia; odstawić 3 minuty. Stopniowo mieszać wanilii i żółtek jaj. Łyżka mieszanki czekolady do dużej miski; cool.
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki granulowanego cukru i śmietanę z kamienia nazębnego, ubijając mieszaninę, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny czekolady; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białka jaja i posiekaną czekoladę. Łyżka do przygotowanych ramekin.
Piec w 350 przez 15 minut lub do puffy i ustawić.