Słodko-gorzka tarta czekoladowa z kawowym kremem Mascarpone

Słodko-gorzka tarta czekoladowa z kawowym kremem Mascarpone
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 686 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.57 za porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, ekstrakt z Kawy, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z lodami kawowymi, Słodko-gorzka tarta czekoladowo-cytrusowa z bitą śmietaną jaśminową, oraz Tarta truskawkowa z czekoladowym Ganache i kremem Mascarpone.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym mąkę mieszamy z cukrem cukierniczym i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
2
Dodać masło i żółtko i przetworzyć, aż powstanie miękkie, kruche ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
3
Przenieść ciasto na 9 1/2-calowy Żłobiony tart patelni z wyjmowanym dnem. Pat ciasto na dnie i w górę strony patelni w równej warstwie. Przechowywać w lodówce do firmy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone1/4 Szklanki Posiekanej Pieczonej Czerwonej Papryki Lub 1 Słoik (2 Uncje) Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
4
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
5
Wyłóż skorupę tarty papierem do pieczenia i wypełnij ją ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Chocodrops)(takie Jak Chocodrops)
6
Piec skorupę przez 30 minut, lub aż złoty wokół krawędzi i wysuszyć w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
7
Usunąć pergamin i Obciążniki i przykryć obręcz folią. Nadal piec skorupę przez 15 do 20 minut dłużej, lub aż złoty i gotowane przez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
8
Przełożyć do stojaka; ostudzić.
9
W małym rondlu podgrzej śmietanę z mlekiem na umiarkowanym ogniu, aż na brzegach pojawią się małe bąbelki. Off ciepła, dodać czekoladę i odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Ostudzić przez 5 minut.
11
Ubij w jajku; mieszanina lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
Wyłóż ciasto na blasze i napełnij je kremem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
13
Piec przez 25 minut, lub aż ustawić wokół krawędzi, ale nadal bardzo jiggly w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
14
Przenieść tartę do stelaża do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
15
W bardzo małym rondlu, posypać żelatynę nad wodą i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
16
Dodać ekstrakt kawy i gotować na małym ogniu, aż żelatyna topi; niech ostygnie lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z KawyEkstrakt Z Kawy
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
17
W dużej misce ubij śmietanę, mascarpone i cukier mikserem elektrycznym, aż utworzą się jędrne szczyty. Przy niskiej prędkości zeskrobać żelatynę do miski i ubić, aby połączyć. Wlać krem na tartę i obrócić dekoracyjnie. Przesiać kakao na śmietanę. Tarta przed podaniem przechowywać w lodówce, aż będzie jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn