Słodkie Ziemniaki Kurczak Curry

Słodkie Ziemniaki Kurczak Curry
Przepis Sweet Potato Chicken Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 1,54 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 7. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 24g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, pierś z kurczaka, ciecierzycę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry z kurczaka i słodkich ziemniaków, Sweet potato & chicken curry, oraz Słodkie Ziemniaki Kurczak Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz curry w proszku, kolendra, kurkuma, sól, pieprz czarny, pieprz czerwony, i liść laurowy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
KolendraKolendra
Liście LauroweLiście Laurowe
KurkumaKurkuma
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Dodaj kurczaka na patelnię; smażyć 5 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Wyjąć kurczaka z patelni. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości, często mieszając. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego; powrót kurczaka na patelnię. Gotować 1 minutę, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać imbir i czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać mieszankę curry; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
7
Dodać bulion i pomidory; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Wymieszać z ziemniakami i ciecierzycą. Cook, uncovered, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
PomidorPomidor
ZiemniakZiemniak
BulionBulion
8
Dodać groszek; gotować 5 minut lub aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
9
Zdjąć z ognia; wymieszać sokiem z cytryny. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Liście LauroweLiście Laurowe
10
Uwaga na wino: odważne smaki potrawy mogą obezwładnić delikatniejsze niuanse każdego wina, więc wybierz orzeźwiającą białą mieszankę. Promis
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
11
Qous ($1
12
ma odrobinę słodyczy, aby zmniejszyć ciepło, podczas gdy jego cytrusowe i kwiatowe aromaty wznoszą się ponad złożonymi smakami. -- Jeffery Lindenmuth

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia24
Magazyn