Przepis Sweet Potato Chicken Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na 1,54 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 7. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 24g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, pierś z kurczaka, ciecierzycę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Curry z kurczaka i słodkich ziemniaków, Sweet potato & chicken curry, oraz Słodkie Ziemniaki Kurczak Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz curry w proszku, kolendra, kurkuma, sól, pieprz czarny, pieprz czerwony, i liść laurowy w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Curry W Proszku
Papryka Czerwona
Kolendra
Liście Laurowe
Kurkuma
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Dodaj kurczaka na patelnię; smażyć 5 minut lub aż rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Wyjąć kurczaka z patelni. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 10 minut lub do miękkości, często mieszając. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego; powrót kurczaka na patelnię. Gotować 1 minutę, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać imbir i czosnek; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Czosnek
Imbir
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać mieszankę curry; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
7
Dodać bulion i pomidory; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę. Wymieszać z ziemniakami i ciecierzycą. Cook, uncovered, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca
Pomidor
Ziemniak
Bulion
8
Dodać groszek; gotować 5 minut lub aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch
9
Zdjąć z ognia; wymieszać sokiem z cytryny. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Liście Laurowe
10
Uwaga na wino: odważne smaki potrawy mogą obezwładnić delikatniejsze niuanse każdego wina, więc wybierz orzeźwiającą białą mieszankę. Promis
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
11
Qous ($1
12
ma odrobinę słodyczy, aby zmniejszyć ciepło, podczas gdy jego cytrusowe i kwiatowe aromaty wznoszą się ponad złożonymi smakami. -- Jeffery Lindenmuth
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.