Słodkie ziemniaki i boczek z kremowym sosem musztardowym
Słodkie ziemniaki i boczek z kremowym sosem musztardowym to bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 329 kalorii, 3G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 80 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz słodkie ziemniaki, musztardę dijon, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodkie Ziemniaki I Chipsy Yam Z Gorącym Sosem Musztardowym, Sassy Sugar Cinnamon słodkie frytki ziemniaczane z kremowym sosem kokosowo-klonowym, oraz Słodkie ziemniaki Cajun z kremowym dipem cynamonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Do słodkich ziemniaków i boczku: zagotować garnek z osoloną wodą.
Dodać ziemniaki i częściowo gotować, o 15 protokół.
Ziemniaki odsączyć i odstawić. Tymczasem, dodać boczek na małej patelni na średnim ogniu i gotować, aż ostry, o 10 protokół.
Przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz. Boczek drobno posiekać po ostygnięciu.
Rozgrzać olej do 300 stopni F na patelni z boku. Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, rozdrobnić ziemniaki za pomocą tarki pudełkowej lub przystawki do rozdrabniania na robocie kuchennym.
Umieść 4 arkusze ręczników papierowych na blacie. Wrzuć ziemniaki Na Ręczniki papierowe i złóż ręczniki na ziemniaki. Wycisnąć jak najwięcej wilgoci z ziemniaków, jak to możliwe. (Jest to sztuczka, aby idealne Tater tots; zbyt dużo wilgoci spowoduje małe kawałki ziemniaków wokół patelni podczas smażenia.)
Ziemniaki połączyć z boczkiem, mąką i 1/2 łyżeczki soli.
Dobrze wymieszać, aby połączyć. Uformować mieszankę ziemniaków na małe kłody za pomocą 1 łyżki miarki. Praca w partiach, smażyć tots na patelni, aż złoty kolor, 2 1/2 do 3 protokół. Dostosuj ciepło, w razie potrzeby, aby utrzymać olej w temperaturze 300 stopni F.
Przenieś tosty do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby napędzić nadmiar tłuszczu.
Tots posypać solą, gdy jeszcze ciepłe.
Połączyć majonez, miód i musztardę w małej misce.
Sos posypać solą i pieprzem.
Podawać słodkie ziemniaki i boczek tots gorąco z kremowym sosem musztardowym zanurzenia.