Słodkie ziemniaki Anna z przyprawami Ghee
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać słodkie ziemniaki Anna z przyprawione ghee spróbować. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 884 kalorie. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki granatu, strąki kardamonu, laski cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ziemniaki Indyjskie Anna, Słodkie Ziemniaki Anna, oraz Słodkie Ziemniaki Anna Ze Śliwkami.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. obrać słodkie ziemniaki i pokroić je nie grubsze niż 1/16 cala grubości za pomocą mandoliny (to jest ten, którego używam).
Szczotka 10-calowa Patelnia żeliwna z przyprawami ghee. Ułóż plastry słodkiego ziemniaka w nakładających się koncentrycznych kręgach w jednej warstwie na dnie patelni.
Umyj je stopionym ghee i kontynuuj nakładanie pozostałych słodkich ziemniaków w nakładających się kręgach, szczotkując każdą warstwę ghee, aż wyczerpiesz wszystkie słodkie ziemniaki.
Mżnij Pozostałe ghee nad słodkimi ziemniakami.Przykryj słodkie ziemniaki kawałkiem papieru pergaminowego na tyle duży, aby zachodzą na krawędzie patelni o około 1 cal.
Umieść inną patelnię żeliwną lub ciężką, odporną na piekarnik naczynie na pergaminie, aby docisnąć słodkie ziemniaki i promować równomierne gotowanie.
Piec przez 40 minut, następnie usunąć wagę i pergamin, i piec kolejne 5 minut lub aż słodkie ziemniaki stają się miękkie i wydajność całkowicie po przekłuciu widelcem.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło.Jeśli chcesz przygotować własne przyprawione ghee zamiast zakupu tradycyjnych Kibbeh Niter (dostępne tutaj), proste rozpocząć od umieszczenia masła w szerokiej patelni ze stali nierdzewnej na małym ogniu. Wrzucić przyprawy. Gdy masło topi się, uwolni drobną pianę. Zdejmij pianę i wyrzuć ją. Kontynuuj topienie masła, aż uwolni całą swoją pianę, około 30 minut, a pozostałe części stałe mleka osiadają na dnie patelni.
Umieścić drobną siatkę sitko nad miską, i linii sitko z muślinu masła (dostępne tutaj) i wlać roztopione masło przez muślin wyłożone sitko.
Przenieść przyprawione ghee do poszczególnych słoików i przechowywać w temperaturze pokojowej w ciemnej szafce przez okres do 1 roku.