Słodkie Pikantne Pestki Dyni
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Słodkie pikantne pestki dyni mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz chili w proszku, pestki dyni, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Słodkie i pikantne pestki dyni, Pieczony czosnek szałwia Pesto zupa dyniowa z pikantnymi smażonymi pestkami dyni, oraz Curry zupa dyniowa z pikantnymi pestkami dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
Umieść pestki dyni na blasze ciastek i rozłóż je na jedną warstwę. Pieczeń do brązowego i chrupiące, o 45 protokół. Odstawić nasiona do dużej miski.
Umieść cynamon, chili w proszku i 1 łyżeczkę cukru w misce i odstaw na bok.
Oliwę z oliwek i 1 łyżkę cukru umieść w ciężkim rondlu na średnim ogniu, podgrzej i wymieszaj drewnianą łyżką, aż cukier zmieni kolor na jasnobrązowy. Obserwuj go uważnie, aby uniknąć poparzenia.
Na prażone pestki dyni Wlać karmelizowaną mieszaninę cukru i wymieszać.
Na nasiona wlać mieszankę cynamonowo-chili w proszku i wrzucić, aby pokryć nasiona przyprawami.