Naleśniki ze słodkich jabłek z syropem cydrowym to wegetariański przepis laktoowowegetariański na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 224 kalorie . Za 32 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku z cytryny, cydru jabłkowego, mielonej gałki muszkatołowej i kompletnej mieszanki do naleśników. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się dobrze jako śniadanie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawy). Wypróbuj Naleśniki bananowo-kokosowe z syropem z cukru palmowego , Naleśniki z polenty o zapachu cytryny z syropem z tymianku i jagód oraz Naleśniki nadziewane tostone z syropem z masła orzechowego i czekolady, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
1
W małej misce wymieszaj mieszankę do naleśników, wodę, jabłko i cynamon, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Kupionej W Sklepie Mieszanki Do Naleśników Bezglutenowych, Np. Cherrybrook Kitchen
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wlewaj ciasto w porcjach 1/4 szklanki na natłuszczoną, rozgrzaną patelnię; obracaj, gdy na wierzchu pojawią się bąbelki. Smaż, aż druga strona będzie złocistobrązowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
W międzyczasie, aby przygotować syrop, w małym rondelku połącz cukier, mąkę kukurydzianą, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodaj cydr, mieszając, do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotuj i mieszaj na średnio-wysokim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać, około 5 minut. Zmniejsz ogień do minimum; gotuj i mieszaj jeszcze przez 2 minuty. Wmieszaj masło i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1 Szklanka Posiekanej Cebuli
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm