Słodkie Kremowe Ptysie
Słodkie Chrupki śmietankowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 47 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz vanillan ekstrakt, skrobia kukurydziana, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Czekoladowe ptysie z bitą śmietaną i truskawkami / Happy Birthday Becca, Cannoli Cream Filled Choux Pastry (Cream Puffs), oraz Mini krem Ptysiowy z kremem z ciasta waniliowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krem Puff Kierunki: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Połącz wodę, sól, granulowany słodzik SPLENDA® i masło w średnim rondlu; zagotuj na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści.
Dodaj mąkę na raz, energicznie mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina opuści boki patelni i utworzy gładką kulkę. Mieszanka przypomina puree ziemniaczane.
Zdjąć z ognia; ostudzić 5 minut.
Przenieść mieszaninę do miski mieszającej.
Dodaj jajka, pojedynczo, mieszając na małej prędkości za pomocą miksera elektrycznego. Złom w dół boki miski od czasu do czasu i pokonać, aż ciasto jest gładka.
Łyżka mieszanka heaping łyżkipodlewa się na niezgrubioną blachę do pieczenia, pozostawiając 2 cale między chrupkami.
Piec natychmiast przez 35 minut lub aż ptysie są złociste i mają chrupiącą skorupę. (Nie otwieraj drzwi piekarnika podczas pierwszych 15 minut pieczenia.)
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojakach z drutu.
Połącz granulowany słodzik SPLENDA® i skrobię kukurydzianą w ciężkim rondlu; stopniowo mieszaj z mlekiem. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 6 minut lub aż mieszanina dojdzie do wrzenia. Gotować 1 dodatkową minutę, ciągle mieszając. Stopniowo wymieszać około 1/4 gorącej mieszaniny w żółtka; dodać do pozostałej gorącej mieszaniny, ciągle mieszając. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, zmniejszyć ogień i gotować 3 minuty, stale mieszając.
Wyjąć z ognia, wymieszać wanilią i przecedzić mieszaninę przez sito; pokryć powierzchnię kremu papierem woskowym lub folią, aby zapobiec tworzeniu się folii na powierzchni.
Topy odciąć i wypełnić 2 1/2 łyżki kremu; zastąpić Topy i skropić 1 łyżka sosu czekoladowego.
Przechowywanie: Przechowywać pieczone niewypełnione muszle puff śmietany w szczelnym pojemniku w lodówce. Zużyć w ciągu 24 godzin lub zamrażać do 2 miesięcy.