Słodkie Bułeczki Karmelowo-Jabłkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na chleb,więc spróbuj słodkich bułeczek karmelowych. Ten przepis służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś ciasto, olej roślinny, soda oczyszczona i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelowe Bułeczki Z Jabłkami, Bułeczki Karmelowo-Jabłkowe, oraz Karmelowe Słodkie Bułeczki.
Instrukcje
Ciasto aby ciasto, połączyć mleko, olej roślinny i cukier w dużym rondlu lub małym garnku.
Podgrzać, aż się zagotuje, ale nie pozwól mu się zagotować. Wyłącz ciepło i pozostaw do ostygnięcia, aż się ogrzeje...ale nie za ciepło!
Dodać 4 szklanki mąki i drożdży i wymieszać do połączenia. Ciasto będzie bardzo lepkie w tym momencie. Przykryj garnek i pozostaw na godzinę.
Dodaj pozostałą mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać, aby połączyć. Następnie można przejść z rolki lub przechowywać w lodówce ciasto, pokryte, aż trzeba go. Nadzienieaby nadzienie, podsmaż jabłka na dużej patelni na średnim ogniu przez 3 do 4 minut.
Wyjmij je na talerz i ustaw aside.In ta sama patelnia na średnim ogniu, dodać kij masła i filiżankę brązowego cukru. Mieszaj, aż masło się rozpuści i cukier się rozpuści, a następnie wlej śmietanę. Wymieszać i pozostawić do pęcherzyków i zagęścić na około minutę. Włącz ogień do niskiego i dodać jabłka z powrotem na patelni.
Posypać cynamonem, wymieszać mieszaninę i pozostawić do zgęstnienia przez kolejne 1 do 2 minut. Łyżka do miski do ostygnięcia. Rolkigdy jesteś gotowy do robienia rolek, Rozgrzej piekarnik do 375 stopni i rozwałkuj ciasto na mące do prostokąta o wymiarach około 10 x 30 cali. Łyżka jabłek karmelowych na całym cieście i równomiernie rozprowadzić.
Rozwałkuj ciasto do siebie na długą, ciasną rolkę. Szczypta szew, gdy dojdziesz do końca, a następnie przekręcić przewrócenie tak, że jest to strona szwu w dół.Pokrój ciasto na rolki o grubości 1/2 cala do 3/4 cala i umieść je w jednorazowych patelniach do ciasta roil z odrobiną roztopionego masła rozłożonego na dnie każdej patelni (rolki wypełnią około 3 do 4 patelni.) Odstawić bułki na bok i pozostawić do wyrośnięcia na 20 do 25 minut, a następnie piec je przez 15 do 18 minut, lub aż będą ładne i złote.Lukier gdy bułki rosną lub pieką, zrobić lukier: roztopić masło i brązowy cukier w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj brązowy cukier i niech się rozpuści i zacząć bańki.
Dodaj śmietanę, a następnie gotuj przez 2 minuty, stale ubijając. Wyłączyć ogień i dodać cukier puder i ubić razem.
Dodaj do 2 więcej szklanek cukru pudru, aby uzyskać konsystencję, którą chcesz. Druga rolki wychodzą z góry piekarnika z lukrem i rozkładają się, aby obficie pokryć wszystkie rolki!
Podawać na ciepło.(Jedna rolka wystarczy dla jednej osoby! Są bardzo bogate.)