Słodki rozmaryn i winogronowa Focaccia
Słodki rozmaryn i winogronowa Focaccia mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 579 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Najlepiej sprawdza się jako chleb i odbywa się w ok. 2 godziny i 25 minut. Mieszanka mąki, oliwy z oliwek, rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Winogronowa Focaccia Z Rozmarynem, Winogronowa Focaccia Z Rozmarynem, oraz Winogronowo-Rozmarynowa Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzać 4 łyżki oleju i rozmarynu, aż się ogrzeją. Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Posypać drożdże do ciepłej wody i odstawić na bok, aż bąbelki, o 2 protokół. Mąkę przesiać na powierzchnię roboczą lub do dużej miski. Zrób studnię w środku i napełnij wodą drożdżową, olejem rozmarynowym, 3 łyżkami stołowymi cukru i solą. Stopniowo włącz mąkę do płynu w studni, aż do powstania ciasta. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie, a następnie odstawić do lekko naoliwionej miski, aż podwoi się, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 177°. posmaruj patelnię do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali 2 łyżkami oleju.
Włożyć około połowy winogron do miski i za pomocą dużego widelca lub masażu ziemniaczanego delikatnie rozbić Skórki. Pozostałe winogrona wymieszać w całości.
Weź nieco więcej niż połowę ciasta i rozwałkuj, aby pasowały do miski do pieczenia.
Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię i posmarować 2 łyżkami oleju. Top z nieco więcej niż połowa zgniecionych i całych winogron.
Posypać 4 łyżkami cukru i 1 łyżeczką anyżu.
Rozwałkuj i rozciągnij pozostałe ciasto, aby pasowało do patelni. Będzie cienka.
Ciasto wyłożyć na warstwę winogron. W porządku, jeśli nie pokrywa w całości dolnej warstwy.
Rozprowadzić z pozostałymi 2 łyżkami oleju i pozostałymi winogronami, 4 łyżkami cukru i 1 łyżeczką anyżu.
Piec około 1 godziny, aż góra będzie złotobrązowa.
Podawać w temperaturze pokojowej.