Słodki i pikantny Popcorn
Przepis Słodki i pikantny Popcorn może zaspokoić Amerykański głód w mniej więcej 10 minut. Ta przystawka ma 322 kalorie, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, Prażone, syrop kukurydziany, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Sweet & spicy popcorn, Sweet N ' Spicy BBQ Popcorn, oraz Pikantny i słodki Popcorn dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121°. mgiełkę 2 duże, obramowane blachy do pieczenia sprayem do gotowania.
W dużym, grubodennym garnku, ciepły olej na średnim ogniu.
Dodaj 3 ziarna popcornu i przykryj, aż pękną.
Dodaj pozostałe ziarna, przykryj i potrząśnij patelnią nieprzerwanie nad palnikiem, aż popcorn zostanie całkowicie popchnięty, 2 do 4 minut.
Przełóż popcorn do dużej miski, odrzucając wszelkie niepopakowane ziarna. Wrzuć pepitas do miski z popcornem.
W średnim garnku na średnim ogniu połącz masło, cukier i syrop kukurydziany. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej i gotować, mieszając, aż mieszanina zmieni kolor na złoty, około 5 minut.
Wyjąć z ognia i szybko wymieszać sól i cayenne drewnianą łyżką.
Wlać mieszankę popcorn i wrzucić do płaszcza równomiernie.
Podzielić mieszankę popcornu między blachy do pieczenia.
Piec przez 30 do 35 minut, mieszając od czasu do czasu.
Ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku z drutu, aż ostygnie na tyle, aby rozbić się na małe kawałki.