Potrzebujesz lacto ovo wegetariański deser? Słodki i pikantny budyń chlebowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis daje 8 porcji z 765 kalorii, 16G białka, oraz 48g tłuszczu każdy. Za 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka ciężkiej śmietany, brązowego cukru, brandy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 57 minut. Ten przepis z Foodnetwork ma 182 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 68%, który jest solidny. Słodki i pikantny budyń chlebowy, Pikantny Budyń Chlebowy Z Marynatą Ze Słodkiej Cebuli, oraz Pikantny Budyń Chlebowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Ustaw ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. nasmaruj szklane naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Odłóż na bok.
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj dynię piżmową i pasternak. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut, aż lekko zmięknie. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
Maderan i Pedro Ximénez to świetny wybór na budyń chlebowy. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Ashbrook Estate Verdelho z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Ashbrook Estate Verdelho
Żywy, niezabudowany styl Verdelho z odciągami owocowych aromatów na nosie, łączącymi się ze smakami owoców tropikalnych i nutami przypraw na podniebieniu. Wino pozostaje skoncentrowane i kończy się chrupiące i wytrawne, a jednocześnie ma mocną i orzeźwiającą długość, która sprawia, że to wino jest idealnym dodatkiem do pikantnych, pełnych potraw smakowych. Słynie z naturalnej kwasowości, ta odmiana pięknie się starzeje. Piwnica od ponad pięciu lat nagradza złożonymi przyprawami i wiciokrzewem oraz rozwijającymi się orzechowymi i prażonymi postaciami.