Słodka kiełbasa i trzy serowe lasagne
Słodka kiełbasa i trzy serowe lasagne może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 15. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 438 kalorii, 23G białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, mieloną wieprzowinę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Trzy Serowo-Kiełbasowe Lasagne, Lazania Z Kiełbasą Z Trzema Serami, oraz Cztery Serowe Kiełbasy & Szpinak Lasagne.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodać czosnek i cebulę, dobrze doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i gotować, aż tylko zmięknie.
Dodać kiełbasę i mieloną wieprzowinę i wymieszać, aby rozbić mięso. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mięso zacznie kolorować, 8 do 10 minut.
Dodaj wino i gotować, skrobanie dno patelni do włączenia rumiane kawałki, aż zapach alkoholu jest gotowane off.
Dodać pomidory, 1 łyżkę soli, bazylia, oregano i liście laurowe i dobrze doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Mieszać aż dobrze wymieszane i pomidory zacząć gotować. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki się stopią, co najmniej 10 minut i do 1 godziny.
Do lasagne: umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F.
Rozłóż 2 filiżanki sosu w cienkiej warstwie na dnie naczynia do pieczenia 13-by-9-inch.
Warstwa 4 makaron na sosie, top z 2 szklanki więcej sosu i rozłożyć go równomiernie na makaron. Równomiernie polać jedną czwartą ricotty w całym sosie, top z jedną czwartą mozzarelli i posypać równomiernie jedną czwartą Parmigiano-Reggiano. Powtórz z pozostałymi składnikami, w sumie 4 warstwy.
Przykryć folią i piec, aż płyny będą bulgotać, a makaron zacznie mięknąć, około 40 minut.
Zdejmij folię i kontynuuj pieczenie, aż góra będzie złotobrązowa, a makaron będzie całkowicie miękki, o 20 minut więcej. Odstawić na 20 minut przed cięciem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.