Słodka i pikantna suszona dziczyzna
Słodko-pikantna suszona dziczyzna jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 162 kalorie, 15g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 151 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz brązowy cukier, sos teriyaki, dziczyznę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Spróbuj Sweet N ' Spicy Beef Jerky, Suszona Dziczyzna, oraz Przepis Na Suszoną Dziczyznę dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij razem cukier, czarny pieprz, cebula w proszku, sól czosnkowa, sok z cytryny, płynny dym, papryka, ostry sos pieprzowy, sos Worcestershire, sos teriyaki i sos sojowy w dużej szklanej lub ceramicznej misce.
Dodać paski dziczyzny i wrzucić do równomiernie płaszcz. Przykryj miskę folią i marynuj w lodówce przez 24 godziny.
Dziczyznę wymieszać kilka razy w trakcie marynowania, aby zapewnić równomierne wchłanianie marynaty.
Usunąć paski dziczyzny z marynaty i wycisnąć nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę. Ułóż dziczyznę na stojakach odwadniacza żywności, aby nie nakładała się na siebie.
Suszyć dziczyznę na wysokiej wysokości, aż wyschnie, ale nadal będzie giętka, około 4 godzin. Jerky powinien zginać się bez łamania. Przechowuj jerky w hermetycznym pojemniku lub w plastikowej torebce, którą można zamykać.