Słodka i pikantna suszona dziczyzna

Słodka i pikantna suszona dziczyzna
Słodko-pikantna suszona dziczyzna jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. To danie główne ma 162 kalorie, 15g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 151 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz brązowy cukier, sos teriyaki, dziczyznę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Spróbuj Sweet N ' Spicy Beef Jerky, Suszona Dziczyzna, oraz Przepis Na Suszoną Dziczyznę dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubij razem cukier, czarny pieprz, cebula w proszku, sól czosnkowa, sok z cytryny, płynny dym, papryka, ostry sos pieprzowy, sos Worcestershire, sos teriyaki i sos sojowy w dużej szklanej lub ceramicznej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciekły DymCiekły Dym
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)Posiekana Biała Cebula (z 1 Dużej Lub 2 Małych Cebul)
5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella5 Do 6 Plasterków Sera Mozzarella
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać paski dziczyzny i wrzucić do równomiernie płaszcz. Przykryj miskę folią i marynuj w lodówce przez 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dziczyznę wymieszać kilka razy w trakcie marynowania, aby zapewnić równomierne wchłanianie marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
DziczyznaDziczyzna
4
Usunąć paski dziczyzny z marynaty i wycisnąć nadmiar. Wyrzucić pozostałą marynatę. Ułóż dziczyznę na stojakach odwadniacza żywności, aby nie nakładała się na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
DziczyznaDziczyzna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DehydratorDehydrator
5
Suszyć dziczyznę na wysokiej wysokości, aż wyschnie, ale nadal będzie giętka, około 4 godzin. Jerky powinien zginać się bez łamania. Przechowuj jerky w hermetycznym pojemniku lub w plastikowej torebce, którą można zamykać.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
JerkyJerky
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn