Sól wołowa z burakami i chrzanem
Jeśli masz mniej więcej 2 godziny i 30 minut do spędzenia w kuchni, solona wołowina z burakami i chrzanem może być niesamowita bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Na 1,75 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga chrzanu, złotego cukru, pietruszki i octu balsamicznego. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pieczone Żeberko Wołowe Z Burakiem I Chrzanem, Hamburgery Wołowe I Chorizo Z Burakami, oraz Pieczeń wołowa na zimno z sałatką z buraków i kremem chrzanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć wołowinę na patelnię, która jest wystarczająco duża, aby zmieścić ją i wszystkie warzywa. Przykryć wodą i doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając pianę, która wychodzi na powierzchnię. Cebulę i natkę pietruszki wrzucić do garnka i gotować na wolnym ogniu przez 1 godz., w razie potrzeby podpierając.
Dodaj marchew i gotuj na wolnym ogniu przez 30 min. Na koniec dodajemy pory i dusimy 30 minut dłużej. Mięso jest gotowe, gdy czuje się miękkie, gdy pchane widelcem.
Podczas gotowania mięsa, burak i chrzan wymieszać z cukrem i octem, aż cukier się rozpuści. Usuń wołowinę i umieść ją na desce. Marchew i por wyłóż do naczynia do serwowania. Pokrój wołowinę na stole i podawaj z warzywami i burakami, ale ostrzegaj wszystkich, że trochę idzie daleko! Możesz również zaoferować płyn do gotowania do mżnięcia, jeśli ktoś chce.