Sól i ocet hiszpańska Tortilla z szybkim Allioli
Sól i ocet hiszpańska Tortilla z szybkim Allioli może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i wegetariański przepis służy 1 i kosztuje 2,83 zł za porcję. To danie główne ma 1604 kalorii, 30g białka, oraz 159 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać sól i ocet chipsy, cebula, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 319 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy), Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), oraz Tortilla Hiszpańska (Tortillan Espanola) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć majonez i czosnek w średniej misce.
Stale ubijając, powoli mżąc w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Trzepaczka do wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w 10-calowej patelni nonstick lub żeliwnej na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, aż zmiękną i dopiero zaczną brązowieć.
Cebulę i olej przełożyć do dużej miski.
Dodać jajka i ocet i ubić do połączenia. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i kilka zmielonych pieprzu. Złóż chipsy ziemniaczane, aż będą dobrze pokryte.
Wytrzeć patelnię i dodać pozostałe dwie łyżki oliwy z oliwek. Wróć do średniego ciepła, aż się połysk.
Dodać mieszaninę jaj / chipsów ziemniaczanych i gotować, mieszając gumową szpatułką, przez 10 sekund. Wstrząśnij patelnią, aby równomiernie rozprowadzić mieszaninę, a następnie wyrównaj górę łopatką. Gotować, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż tortilla jest w większości ustawiona, ale nadal mokra na górze, o 2 protokół.
Umieść dużą metalową lub szklaną pokrywkę na tortilli. Używając ręczników kuchennych do uchwycenia pokrywy i uchwytu patelni, ostrożnie odwróć całą tortillę, aby spoczywała na pokrywie patelni. Przesuń tortilla z powrotem do patelni tak, że strona gotowane jest teraz skierowane do góry. Użyj szpatułki, aby schować krawędzie i stworzyć równomierny kształt dysku. Nadal gotować, potrząsając od czasu do czasu, aż tortilla będzie złoty brąz z drugiej strony i ledwo gotowane przez, O 2 minut dłużej. Przesuń tortillę na deskę do krojenia.
Pokroić w kwadraty lub kliny i podawać natychmiast z allioli, lub pozostawić do ostygnięcia i podawać w temperaturze pokojowej.