Szynka z patelni i ryż
Szynka i ryż na patelni to przepis bezglutenowy na 2 porcje. Jedna porcja zawiera 450 kalorii, 24 g białka i 11 g tłuszczu. Za 2,33 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup szynkę, oliwę z oliwek, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis zachwycił 25 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał doskonały wynik łyżeczkowy wynoszący 87%. Podobne przepisy to patelnia z szynką i ryżem na jednej patelni, patelnia z cukinią, szynką i ryżem oraz patelnia z szynką, brokułami i ryżem.
Instrukcje
Na patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż cebulę na oleju, aż będzie miękka.
Dodać szynkę, pieczarki, bulion, wodę i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj ryż. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki. Delikatnie puść ryż.
Podawać z zieloną cebulą i serem.