Szynka z bourbonem, melasą i polewą orzechową
Szynka z bourbonem, melasą i orzechami pekan to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 11004 kalorii, 950g białka, oraz 743g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $16.05 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 397 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, chutney z mandarynki, pekany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szynka z bourbonem, melasą i polewą orzechową, Ciasto Z Melasą Pekanową Z Polewą Bourbon, oraz Ciasto Z Melasą Pekanową Z Polewą Bourbon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj sok i bourbon w małym rondlu, aż zmniejszy się do skąpej 1/3 szklanki, o 6 protokół.
Połączyć cukier, pekan, melasa, i musztarda w misce.
Dodać mieszaninę bourbon; wymieszać, aby utworzyć gęstą pastę. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Cover; chill. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.)
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°. Ułóż dużą patelnię z wytrzymałą folią, pozostawiając zwis ze wszystkich stron. Odciąć skórę i wszystko, ale 1/4 cala tłuszczu z szynki.
Na przygotowanej patelni umieścić szynkę, tłustą stronę do góry. Pieczona szynka, aż termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 130 ° F do 57°, około 10 minut na funt lub 2 godziny 40 minut dla szynki 16-Funt.
Wyjmij szynkę z piekarnika; Zwiększ temperaturę piekarnika do 218°. Lekko podziel tłuszcz na szynkę w wzór diamentu. Przetrzyj glazurę grubo na górze i bokach szynki. Powrót szynki do piekarnika i pieczenia, aż glazura jest głęboko brązowy i bulgotanie, o 25 protokół.
Odstawić szynkę na co najmniej 20 minut i do 45 minut.
Podawać z chutney i łyżką chleba.
: Wybierz szynkę z kością lub szynkę bez kości, która ma naturalny kształt nogi. Nie używaj wstępnie uformowanej szynki (znanej jako szynka delikatesowa), która najlepiej jest krojona na zimno do kanapek.