Szynka Polana miodowo-Żytnia

Szynka Polana miodowo-Żytnia
Szynka z miodem i żytem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 59G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 757 kalorii. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz grubo zmielony pieprz, mildflavored melasę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Pieczona Jagnięcina Z Miodem W Sosie Miodowo-Miętowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ubij 1 1/2 szklanki żytniej whisky (bourbon lub inna whisky zrobi, zbyt), 3/4 szklanki miodu, 1/4 szklanki łagodnego smaku (światło) melasy, 1 łyżeczka pokruszone płatki czerwonej papryki, i 1/2 łyżeczki grubo zmielony czarny pieprz w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
WhiskeyWhiskey
MelasaMelasa
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ustawić jedną 12-14-Funt utwardzonej wędzonej szynki z kością (skóra usuwana w razie potrzeby) na stojaku w dużej patelni do pieczenia i wlać 2 szklanki wody. Wynik tłuszczu we wzorze crosshatch.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
KościKości
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Szynkę posmarować mieszanką żytniej whisky i upiec, fastrygować co 20 minut sokami z patelni i namiotować folią, jeśli zbyt szybko się zarumienią, aż termometr do odczytu błyskawicznego włożony do najgrubszej części szynki zarejestruje 57°, 1 1/2-2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WhiskeyWhiskey
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
5
Przełożyć szynkę na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
6
Podawać z sokami na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Hot & Tangy = Syrop Klonowy + Ocet Jabłkowy + Gotowana Gorąca Musztarda
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet JabłkowyOcet Jabłkowy
Syrop KlonowySyrop Klonowy
MusztardaMusztarda
2
Świąteczny Duch = Pomarańczowa Marmolada + Rum + Mielone Goździki
Składniki, których będziesz potrzebować
Marmolada PomarańczowaMarmolada Pomarańczowa
Goździki MieloneGoździki Mielone
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
3
Sweet & Spiced = Dżem Morelowy + Sok Pomarańczowy + Rozgniecione Nasiona Kopru Włoskiego
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Dżem MorelowyDżem Morelowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia19
Magazyn