Szynka Pieczona Z Pomarańczy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać pomarańczowy pieczone szynki spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 16 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 82 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz skórkę pomarańczową, ocet winny, zmielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 22%. Podobne przepisy to Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Suwaki z szynką i serem hawajskim, oraz Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką.
Instrukcje
Ocena szynka w Diamentowej konstrukcji; umieścić w dużej wytrzymałej, zip-top plastikowej torbie.
Wymieszać koncentrat soku pomarańczowego z 6 dodatkowymi składnikami; wymieszać z szynką. Uszczelnij worek i wstrząśnij, aż szynka będzie dobrze pokryta. Marynować w lodówce co najmniej 8 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Usunąć szynkę z marynaty, zastrzegając marynatę. Odstawić 1/2 szklanki marynaty; wyrzucić pozostałą marynatę.
Umieść szynkę na stelażu w patelni pokrytej natryskiem do gotowania; kołdrę z goździkami. W razie potrzeby włóż termometr do mięsa do szynki; lekko posmaruj marynatą. Przykryć; piec w temperaturze 325 przez 1 1/2 godziny lub aż termometr zarejestruje 140, fastrygując od czasu do czasu marynatą.
Pokrój szynkę na 16 (2-uncji) porcji i umieść w oznakowanym hermetycznym pojemniku. Przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub w zamrażarce do 3 miesięcy.
Usuń goździki z szynki przed podaniem lub użyciem w innych przepisach.