Szynka Pieczona Glazurowana
Glazurowana szynka pieczona jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 173g białka, 134g tłuszczu, oraz w sumie 2046 kalorii. Na 2,84 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 68 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz brązowy cukier, szynkę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, oraz Suwaki z szynką i serem hawajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Umieść szynkę na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia. Włóż żaroodporny termometr do mięsa w szynce, aby wskazówka znajdowała się w środku najgrubszej części mięsa i nie dotykała kości ani nie spoczywała na tłuszczu.
Piec 1 godzinę 30 minut lub aż termometr odczyta co najmniej 60°.
Tymczasem w rondlu 1-ćwiartkowym wymieszaj brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Wymieszać z ananasem, sokiem z cytryny i musztardą. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Szczotkuj glazurę na szynce podczas ostatnich 45 minut pieczenia.
Wyjąć szynkę z piekarnika. Przykryć luźno folią; odstawić na 10 do 15 minut dla łatwiejszego rzeźbienia.