Szynka na patelni, kapusta i ziemniaki
Przepis na szynkę na patelni, kapustę i ziemniaki można zrobić w około 1 godzinę. Jedna porcja tego dania zawiera około 19g białka, 10g tłuszczu i w sumie 403 kalorii. Ten przepis służy 4. Za $1.69 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka wody, soli przyprawowej, margaryny i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Allrecipes ma 295 fanów. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Z łyżką ocena 99%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Kapusta na patelni i szynka, Ziemniaki na patelni z kapustą i marchewką, oraz Zupa z kości szynki z ziemniakami i kapustą.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu podsmaż cebulę w margarynie. Po przetargu dodaj kapustę i wymieszaj.
Zalej wodą, przykryj i gotuj delikatnie na średnim ogniu przez dziesięć minut.
Dodaj ziemniaki i wymieszaj. Przykryj ponownie i gotuj jeszcze przez dziesięć minut.
Może być potrzebna dodatkowa woda.
Posyp solą przyprawową i papryką kapustę i ziemniaki. Gotuj pod przykryciem przez dodatkowe 5 do 10 minut, aż kapusta będzie miękka, a ziemniaki prawie ugotowane.
Wymieszaj szynkę i zakończ gotowanie, aż szynka będzie gorąca, a ziemniaki gotowe.