Szyfonowe ciasto wiśniowo-wirowe
Szyfonowe ciasto wiśniowo-wirowe może być właśnie przepisem bez nabiału, którego szukałeś. Za 1,6 dolara za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 287 kalorii, 6 g białka i 5 g tłuszczu każda. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Tylko nielicznym osobom ten deser naprawdę smakował. Jeśli masz pod ręką krem z kamienia nazębnego, syrop kukurydziany, białka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 21%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak ciasto kawowe z wiśniami, ciasto kawowe z wiśniami i ciasto waniliowo-wiśniowe z lukrem czerwonym, białym i niebieskim.
Instrukcje
Umieść białka w dużej misce; pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. W międzyczasie w drugiej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.
Żółtka ubić z wodą, olejem i ekstraktem; dodać do suchych składników. Ubijaj, aż dobrze się wymiesza.
Dodaj krem z kamienia nazębnego do białek jaj; ubijaj na średniej prędkości, aż utworzy się sztywna piana. Złożyć do ciasta.
Usuń jedną trzecią ciasta do małej miski; odcień różowy z czerwonym barwnikiem spożywczym. Na przemian łyżką gładkie i różowe ciasto wlewaj do nienatłuszczonej formy o średnicy 10 cali. miska rurowa.
Ciasto ponacinaj nożem, żeby powstało zawirowanie.
Piec na najniższej półce piekarnika w temperaturze 325° przez 60–70 minut lub do momentu, aż ciasto odskoczy po lekkim dotknięciu. Natychmiast odwrócić patelnię; całkowicie ostudzić, około 1 godziny.
Aby przygotować lukier, w małym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier, białka jaj, syrop kukurydziany, wodę i krem z kamienia na małym ogniu. Za pomocą ręcznego miksera ubijaj na małych obrotach przez 1 minutę. Kontynuuj ubijanie na małym ogniu, aż szron osiągnie 160°, około 8-10 minut.
Wlać do miski wysokowydajnego miksera stojącego; dodać ekstrakty. Ubijaj na wysokich obrotach, aż lukier utworzy sztywną pianę, około 7 minut.
Przeprowadź nóż po bokach i środkowej rurze patelni.
Wyjmij ciasto na talerz do serwowania. Posmaruj wierzch i boki ciasta.
Dodaj krople barwnika spożywczego do lukru u podstawy ciasta; szpatułką rozetrzyj kolor w kierunku wierzchu ciasta.
W razie potrzeby posyp cukierkami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz wypróbować świecącą butelkę Dom Perignon Vintage. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 279 dolarów za butelkę.
![Świecąca butelka Dom Perignon Vintage]()
Świecąca butelka Dom Perignon Vintage
Bukiet otwierający jest złożony i świetlisty, będący mieszanką białych kwiatów, cytrusów i owoców pestkowych. Ogólny efekt potęguje świeżość anyżu i pokruszonej mięty. W końcowych aromatach wina zaczynają pojawiać się nuty korzenne, drzewne i palone. Po długim okresie niechęci, wino w końcu się otwiera. Pomiędzy nosem i podniebieniem panuje pełna równowaga. Jego smukły, minimalistyczny, czysty, stonowany, sportowy charakter wyraża się teraz także ciepłem. Owoc jest wyraźny i wyraźny. Charakterystyczna kwasowość tego rocznika jest wyjątkowo dobrze zintegrowana. Jego trwałość jest głównie aromatyczna, szara, dymna i bardzo obiecująca. Wino cieszy się dwoistością: ciepłem i świeżością, połączeniem mięsa i jodu, gotowane i surowe. Przyprawy wzmacniają i podkreślają musowość rocznika 2008 oraz zagęszczają wino. Dom Pérignon lubi zabawne doświadczenia: sztukę kulinarną, tekstury i sprawy.