Szybkowar Osso Buco Milanese
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 237 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę, oliwę z oliwek, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wolnoopalacz Wołowy Osso Buco, Kurczak Wolno Gotujący " Osso Buco, oraz Wolnoopadające Udka Z Kurczaka Osso Buco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę umieścić w dużym naczyniu do pieczenia, obficie doprawić solą i pieprzem, ubić do połączenia.Golonki cielęce osuszyć papierowymi ręcznikami i doprawić ze wszystkich stron odmierzoną solą i pieprzem.
Umieść trzonki w mieszaninie mąki i obrócić, aby pokryć wszystkie strony. Wyrzucić pozostałą mąkę.
Podgrzać olej w szybkowarze 6-litrowym na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać 2 z trzonków i gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, w tym krawędzi, o 7 protokół.
Wyjąć na dużą płytkę i powtórzyć z pozostałymi 2 trzonkami.Zwiększ ciepło stovetop do średniej wysokości, dodaj czosnek, marchew, seler, cebulę i pastę pomidorową, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj drewnianą łyżką, aby połączyć. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pasta pomidorowa nie będzie już surowa-degustacja, około 1 do 2 minut.
Dodać wino i gotować, skrobanie się rumiane kawałki z dna szybkowaru, aż ciecz zgęstnieje i zmniejsza się o około trzy czwarte, o 5 protokół.
Dodaj pomidory, bulion i liście laurowe i wymieszaj, aby połączyć.Wróć trzonki i wszelkie nagromadzone soki na talerzu do szybkowaru, obróć się, aby pokryć trzony w płynie i ułóż je w równej warstwie (jest OK, jeśli trzony trochę zachodzą na siebie). Zablokuj pokrywę na miejscu i doprowadzić kuchenkę do wysokiego ciśnienia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło płyty kuchennej do średniego i gotuj trzonki przez 30 minut, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać widoczny, stały strumień uciekającej pary.
Natkę pietruszki, czosnek i skórkę z cytryny umieścić w średniej misce i obficie doprawić solą i pieprzem. Rozetrzyj mieszankę między palcami, aby połączyć składniki, uwalniając oleje ze skórki cytryny, aby pokryć natkę pietruszki i czosnku, około 1 minuty; Ustaw aside.To wykończenie: ostrożnie szybko zwolnij wszelkie ciśnienie pozostawione w szybkowarze,a następnie zdejmij pokrywę (trzymaj twarz z dala od uciekającej pary).
Przełóż trzonki do dużego, płytkiego naczynia i polej je sosem.
Posypać całą gremolatą i podawać natychmiast.