Szybko utwardzany łosoś Sake z komosą ryżową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 502 kalorie, 30g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz quinoa, papryka, sok pomarańczowy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: łosoś szybko Peklowany, Sake - gotowany na parze łosoś z masłem Sake, oraz Sake Imbir Glazurowany Łosoś.
Usuń folię z łososia. Łososia opłukać pod zimną wodą; osuszyć ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Woda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Ręczniki Papierowe
4
Połącz 1 szklankę sake, pozostały 1 łyżeczka cukru, pastę chili i czosnek w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Chili
Czosnek
Cukier
Japoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
5
Dodać łososia; zapiekać i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
6
Umieść komosę ryżową na drobnym sitku; umieść sito w dużej misce. Przykryj quinoa wodą. Używając rąk, pocierać ziarna przez 30 sekund; spłukać i odsączyć. Powtórz procedurę dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Woda
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
7
Dobrze spuścić.
8
Rozgrzać masło i 1 łyżeczkę oliwy z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
9
Dodaj pieprz, marchew, i cebula na patelnię; smażyć 2 minut lub aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Pieprz
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Dodać komosę ryżową; gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać w 1 szklance wody, pozostałe 1/2 szklanki sake, sok, i 1/4 łyżeczki soli; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż ciecz zostanie wchłonięta i quinoa jest tender.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sok
Woda
Japoński Sos Sezamowy
Sól
11
Zdjąć z ognia; puch widelcem. Natkę pietruszki wymieszać. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
12
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
13
Wyjąć łososia z worka, zastrzegając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
łosoś
14
Umieść marynatę w małym rondlu na średnim ogniu i gotuj, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych (około 7 minut).
Rozgrzać patelnię odporną na piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
17
Dodać łososia do patelni, skórki do góry; gotować 3 protokół lub aż złoty kolor. Łososia obrócić i zalać zredukowaną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
łosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
18
Umieść patelnię w piekarniku i piecz w 450 przez 5 minut lub do momentu, gdy ryby będą łatwo płatki podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
19
Podawać natychmiast z komosą ryżową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.