Szybkie Szparagi Benedykt
Szybkie szparagi Benedykta może być tylko poranny posiłek szukasz. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 12g białka, oraz 24g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, jajka, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Szybkie Jajka Benedykt, Jajka Szparagowe Benedykt, oraz Łatwe jajka po benedyktyńsku ze szparagami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do pieczenia.
Odciąć około cala od spodu szparagów i obrać mniej więcej w połowie wysokości. Szparagi wrzucić z oliwą z oliwek na blasze do pieczenia. Przyprawić solą i pieprzem i dusić aż lekko pęcherze i miękkie, o 7 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić.
Połączyć majonez, parmezan, sok z cytryny i 1/2 łyżeczki pieprzu i odstawić.
Napełnij patelnię jednostronną z około 2 cali wody i doprowadzić go do nagiego gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Dodać ocet. Rozbij jajko do filiżanki i delikatnie wsuń do wody. Powtórz z pozostałymi jajkami i gotuj, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal płynne, 3 do 4 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej delikatnie wyjąć jajka z wody i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Aby podać, szparagi podzielić na 4 talerze, każdy z nich polać jajkiem w koszulce, skropić ćwiartką sosu i udekorować gałązką koperku.