Szybkie naleśniki z cukinią i koperkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj szybkich naleśników z cukinią i koperkiem. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 50 centów za porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 180 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka greckiego jogurtu, sól koszerna, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dziś Kolacja: naleśniki z cukinii z koperkiem i świeżą ricottą, Kolacja: Grillowana polędwiczka wieprzowa z sosem musztardowo-koperkowym i szybko marynowaną cukinią, oraz Szybki Dip Koperkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Utartą cukinię wrzucić z 1/2 łyżeczki soli i wstawić do sitka nad miską.
Umieścić garści cukinii na środku czystego ręcznika kuchennego, zamknąć w ręczniku, a następnie przekręcić ręcznik drenażu jak najwięcej płynu z cukinii, jak to możliwe.
W dużej misce umieścić odsączoną cukinię i wymieszać z koperkiem i greckim jogurtem.
Mąkę ubić z proszkiem do pieczenia i posypać cukinią. Wymieszać cukinię z suchymi składnikami i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni i dodać ciasto przez 1/4 szklanki, delikatnie spłaszczyć łopatką i gotować, aż brązowy, o 3 protokół. Odwróć i nadal gotować, aż obie strony będą brązowe.
Wyjąć z patelni i ogrzać podczas gotowania resztę naleśników w pozostałym maśle.
Podawać posypane greckim jogurtem, plasterkami szalotki i cytrynowymi klinami.