Szybkie kremowe enchilady z kurczakiem
Szybkie kremowe enchilady z kurczakiem mogą być właśnie tym meksykańskim przepisem, którego szukasz. Ten przepis pozwala na przygotowanie 2 porcji po 750 kalorii , 51 g białka i 42 g tłuszczu każda. Za 2,15 USD za porcję przepis ten pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką ser Monterey Jack, śmietanę, tortille mączne i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Podobne przepisy obejmują Enchiladas Verdes (zielone enchilady) , Authentic Chicken Enchiladas i French Inspired Poblano Crepe 'Enchiladas' .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj zupę ze śmietaną.
Rozłóż połowę na dnie kwadratowej formy do pieczenia o wymiarach 8 cali (20 cm) wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Połóż 1/2 szklanki kurczaka i 1 łyżkę sera na środku każdej tortilli; zwiń i umieść w naczyniu do pieczenia. Na wierzchu połóż pozostałą mieszankę zupy; posyp resztą sera.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 18–22 minut lub do momentu, aż ciasto będzie ciepłe.