Szybkie Gumbo z owocami morza
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów Cajun do swojego pudełka z przepisami, Speedy Seafood Gumbo może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 13 g białka i 7 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 1,7 USD za porcję. Udaj się do sklepu i kup masło, wodę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i pescatariańską. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 28%. Gumbo For Two: Szybkie gotowanie na wolnym ogniu, Gumbo z owocami morza i Gumbo z owoców morza są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondlu połącz 1 szklankę wody i masła; doprowadzić do wrzenia. Wymieszaj ryż; przykryć i zdjąć z ognia.
W międzyczasie w holenderskim piekarniku połącz pozostałe składniki i pozostałą wodę. Doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Zmniejsz ogień do średniego; gotować pod przykryciem aż do zagotowania. Wymieszać z ugotowanym ryżem.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino
Sauvignon Blanc, różowe wino i Albarino to moje ulubione wina Gumbo. Te wina o niskiej zawartości tanin i alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych dań cajun, zamiast powodować większe pieczenie w ustach. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest The Seeker Sauvignon Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Poszukiwacz Sauvignon Blanc]()
Poszukiwacz Sauvignon Blanc
Aromaty pikantnej limonki, grejpfruta i marakui z nutą świeżych zielonych ziół. Na podniebieniu orzeźwiające i żywe z rdzeniem słodkich owoców prowadzącym do długiego i soczystego finiszu. Idealnie pasuje do skorupiaków, sałatek, dań z sosami cytrusowymi, podróży oceanicznych i rekonesansu po kocach parkowych.