Szybki Sos Pomidorowy
Szybki sos pomidorowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Ten przepis służy 9 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, pomidory w puszkach, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Spróbuj Szybki Sos Pomidorowy, Szybki Sos Pomidorowy, oraz Szybki Sos Pomidorowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Otwórz puszkę pomidorów i wylej sok do miski. Użyj pokrywki, aby przycisnąć pomidory, aby uzyskać jak najwięcej soku. Następnie za pomocą dłoni wycisnąć pomidory na miąższ. Sok i miąższ należy odstawić osobno, a pustą puszkę odstawić na bok.
Rozgrzać oliwę w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Jeśli używasz jalapeno, przechyl patelnię, aby zebrać olej w małym basenie z boku i upuść jalapeno do oleju. Gotować, aż lekko brązowy, o 2 protokół.
Dodać cebulę na patelnię i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękka, o 2 protokół.
Dodać czosnek i krótko gotować do jasnego złota.
Dodać sok pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Dusić szybko przez kilka minut.
Dodać pokruszony miąższ pomidorowy. Następnie wypłucz pozostałą miąższ z puszki, napełniając ją do połowy wodą i dodaj do patelni.
Dodaj liść laurowy, jalapeno, jeśli używasz, i sól i pieprz, do smaku, i powrót do wrzenia.
Dodać suszone pomidory i wymieszać. Obniżyć ciepło do średniego i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przypalaniu, aż mieszanina zgęstnieje i pomidory zamieniły pomarańczowy czerwony w stosunku do bladoniebieskiego czerwonego były prosto z puszki, o 30 protokół.
Dodaj oregano w połowie gotowania.
Wyrzucić liść laurowy. Obrać, nasiona i rozgnieść jalapeno z łyżką sosu i przekazać przy stole, więc goście mogą dodać tyle ciepła s lubią do swoich talerzy.
Odmiana szybkiego sosu pomidorowego: zastąp 2 funty dojrzałych pomidorów winorośli pomidorami z puszki. Pomidory obrać, pokroić w 1/2 w poprzek, wycisnąć sok i nasiona przez sito zawieszone nad miseczką. Posiekaj pomidory. Postępuj zgodnie z zaleceniami, pomijając suszone pomidory i używając jalapeno, w razie potrzeby. Przepis może być zwiększany proporcjonalnie.