Szybki Kurczak

Szybki Kurczak
Szybki kurczak jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 15 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. 881 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Mieszanka wody, marchewki, tuszy kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Rapid Ragu, Rapid Ragu, oraz Szybkie Risotto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść cebulę, marchew, seler, tuszę kurczaka, ząbki czosnku i ziarna pieprzu w dużym szybkowarze.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
2
Dodaj wodę, aż osiągnie 2/3 drogi w górę garnka (lub do osiągnięcia maksymalnej linii napełniania, zgodnie z instrukcją szybkowaru) i zamknij pokrywę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
3
Doprowadzić szybkowar do pełnego ciśnienia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować, utrzymując pełne ciśnienie, przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
4
Wyjmij garnek z ognia i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. Nie używaj metod szybkiego uwalniania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Gdy ciśnienie spadnie, zdejmij pokrywę. Przecedzić wywar do miski i wyrzucić kości kurczaka i warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)5 Funtów Kości Z Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przenieść do lodówki (patrz Nota wydawcy). Gdy zapas jest zimny, każdy tłuszcz wzrośnie na powierzchnię i zestali się. Całkowicie odtłuścić tłuszcz i doprawić do smaku solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn