Szybki krem ze szpinaku
Szybki kremowy szpinak może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dodatków. Za 1,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 129 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 5 osób. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup masło, ząbek czosnku, pół na pół i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 59% . Podobne przepisy obejmująsmażony stek Ribeye z szybką kremową szpinakiem , zdrowy szpinak w kremie: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobry i zdrowy szpinak w kremie: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobre .
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż cebulę i czosnek na maśle, aż będą miękkie. Mieszaj mąkę, aż się połączy. Stopniowo ubijaj pół na pół, aż masa się wymiesza. Doprowadzić do wrzenia na średnim i małym ogniu; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
Dodaj serek śmietankowy, sól, gałkę muszkatołową i pieprz, mieszaj, aż serek się rozpuści. Wymieszaj szpinak i 1/4 szklanki parmezanu; przegrzać.
Posypać pozostałym parmezanem.