Szybki i łatwy twarog cytrynowy
Szybki i łatwy Lemon Curd jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka cukru, jajka, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 19%. Spróbuj Szybki i łatwy twarog cytrynowy, Easy Lemon Curd, oraz Batoniki Easy Lemon Curd dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krok pierwszy: zetrzyj skórkę z cytryn na równe 2 łyżki.
Cytryny pokroić na pół; wycisnąć sok do miarki do wysokości 1 szklanki.
Krok drugi: masło i cukier ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym do wymieszania.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Stopniowo dodawać sok z cytryny do mieszaniny masła, ubijając z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu; wymieszać skórkę. (
Mieszanina będzie wyglądać zsiadłe.)
Przenieś na 3-qt. miska Bezpieczna w mikrofalówce.
Krok trzeci: kuchenka mikrofalowa w wysokich 5 minut, mieszając w odstępach 1-minutowych. Mikser, mieszając w 30-sekundowych odstępach, 1 do 2 minut lub do momentu zgęstnienia mieszaniny, pokrywa tył łyżki i zaczyna lekko kopać po zamieszaniu.
Nałóż wytrzymałą folię bezpośrednio na ciepły twarog (aby zapobiec tworzeniu się folii) i schłodź 4 godziny lub do uzyskania jędrności. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.
Metoda pieca: przygotować zgodnie z zaleceniami w Kroku 2, przenosząc mieszaninę do ciężkiego 4-qt. rondel. Gotować na średnim ogniu, stale ubijając, 14 do 16 minut. Postępuj zgodnie z zaleceniami w kroku