Przepis szybki Chutney żurawinowy można zrobić w około 25 minut. Jedna porcja zawiera 117 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis serwuje 28 i kosztuje 32 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 85 fanów. Jeśli masz pod ręką gruszkę, sok z cytryny, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako przyprawa. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżką wynik 30%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Szybki Chutney Żurawinowy Pomarańczowy, Sekretny składnik (żurawina): Chutney żurawinowy z pomarańczą i skrystalizowanym imbirem, oraz hotel style coconut chutney-szybki kokosowy chutney.
Instrukcje
1
W rondelku połącz żurawinę, cukier, wodę, sól, cynamon i goździki. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień gotować na wolnym ogniu, bez przykrycia, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj cebulę, jabłko i gruszkę; gotuj przez 5 minut.