Szybka zupa krem z cukinii
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Quick Cream of Zucchini Soup. Jedna porcja zawiera 171 kalorii , 8 g białka i 8 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,41 USD za porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką czosnek w proszku, marchewkę, cukinię i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 45 minut . Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, laktoowowegetariańską i pierwotną . Jest dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 57% . Clear & Quick Chicken Soup , Mulligatawny - Quick, Curried Soup Using Trader Joe's Ingredients i Quick Chicken Enchilada Soup są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż na maśle cukinię, cebulę i marchewkę, aż będą chrupiące.
Dodaj bulion, estragon, sól, pieprz i czosnek w proszku. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Lekko ostudź.
Przenieś do blendera. Przykryj i miksuj do uzyskania puree; przełóż z powrotem do garnka.
Jeśli chcesz, udekoruj papryką i cukinią.