Szwedzkie Klopsiki
Szwedzkie klopsiki mogą być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 474 kalorie. Na 1,48 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, żółtka jaj, masło klarowane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 383 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Szwedzkie Klopsiki, oraz Szwedzkie Klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Przełóż chleb na kawałki i umieść w małej misce do mieszania wraz z mlekiem. Odstawić.
W 12-calowy prosty jednostronny saute patelni na średnim ogniu, stopić 1 łyżka masła.
Dodaj cebulę i szczyptę soli i potu, aż cebula będzie miękka.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W misce miksera stojącego połącz mieszankę chleba i mleka, zmielony chuck, wieprzowina, żółtka jaj, 1 łyżeczka soli koszernej, czarny pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa i cebula. Beat na średniej prędkości przez 1 do 2 minut.
Używając wagi, zważyć klopsiki na 1-uncyjne porcje i umieścić na patelni z prześcieradłem. Za pomocą rąk uformuj klopsiki w rundy.
Rozgrzać pozostałe masło w patelni saute na średnim ogniu lub na patelni elektrycznej ustawionej na 250 stopni F.
Dodaj klopsiki i saute aż złoty kolor brązowy ze wszystkich stron, o 7 do 10 protokół.
Wyjąć klopsiki do naczynia żaroodpornego za pomocą łyżki szczelinowej i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Gdy wszystkie klopsiki są gotowane, zmniejszyć ogień do niskiej i dodać mąkę na patelni lub patelni.
Ubijać, aż lekko zbrązowieje, około 1 do 2 protokół. Stopniowo dodawać bulion wołowy i ubijać, aż sos zacznie gęstnieć.
Dodać śmietanę i nadal gotować, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję.
Wyjąć klopsiki z piekarnika, przykryć sosem i podawać.