Szpinak kremowy z chrupiącą szalotką
Kremowy szpinak z chrupiącą szalotką może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,34 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 229 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Mieszanka mąki, oleju roślinnego, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Steakhouse kremowy szpinak z chrupiącą szalotką, Jajka Z Musztardowym Szpinakiem I Chrupiącą Bułką Tartą, oraz Maca Brei z kremowym szpinakiem i chrupiącą cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować szalotki: wypełnić głęboki rondel z około 2 cali oleju roślinnego.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr głębokiego tłuszczu wykaże 360 stopni. (Alternatywnie użyj frytkownicy elektrycznej). Wrzucić szalotki z mąką w dużej misce, do herbu.
Przełożyć do sitka i wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar mąki.
Dodać szalotki do gorącego oleju i gotować, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Szalotki wyjąć łyżką szczelinową, osuszyć na papierowych ręcznikach i posypać solą i pieprzem.
Szpinak umyć w kilku zmianach zimnej wody.
Odcedzić w durszlaku i włożyć do dużego, niereaktywnego garnka.
Umieścić garnek na średnim ogniu i gotować, mieszając, aż tylko zwiędnie, o 3 protokół. (Szpinak będzie się parował i gotował w wodzie trzymając się liści.)
Odcedzić i spłukać pod zimną bieżącą wodą. Użyj rąk, aby wycisnąć wodę.
Przenieść na powierzchnię roboczą i grubo posiekać. Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, przez 2 minuty.
Wlać mleko, stale ubijając i zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej. Doprowadzić do duszenia, często mieszając, i gotować, aż gruby i gładki, 3 do 5 protokół. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Wymieszać ze szpinakiem tuż przed podaniem i ogrzać pod małym ogniu, o 3 protokół.
Szpinak podawać na gorąco, przyozdobiony smażoną szalotką.