Szpinak i ziemniaki Frittata
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Szpinak i ziemniaki Frittata może być niesamowite przepis spróbować. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 306 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka mielonego pieprzu, soli, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Frittata Ziemniaczana, Szynka I Szpinak, Frittata Ziemniaczano-Pieprzowo-Szpinakowa, oraz Fresh spin and New Potato Frittata.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby podgrzać.
W dużej misce połączyć 1 łyżkę oleju rzepakowego z 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać pokrojone ziemniaki do miski i wrzucić do herbu.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i dodaj plasterki ziemniaków, upewniając się, że wszystkie są w jednej warstwie.
Przełożyć do piekarnika i piec przez 8 minut.
Na patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i saute przez 2 protokół. Wymieszać z czosnkiem i szpinakiem i saute przez kolejne 2 protokół.
W dużej misce ubij razem jajka, mleko i pozostałą sól i pieprz.
Wymieszać z serem i mieszanką cebuli i szpinaku i odstawić.
Spryskaj patelnię odporną na piekarnik za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania. Wyłącz piekarnik do 350 stopni F.
Wyjmij ziemniaki z piekarnika i dodaj je do patelni.
Wlać mieszaninę jaj i przenieść patelnię do piekarnika.
Piec, aż jajka ustawione, o 30 do 35 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 5 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, bezpośrednio z patelni.