Szpinak i Ricotta Gnudi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 532 kalorie, 14g białka, oraz 40 g tłuszczu. 132 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz borowiki, sól, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szpinak Ricotta Gnudi z rozmarynowym sosem pomidorowym (Low Carb), April Bloomfield ' s Ricotta Gnudi, oraz Ricotta Gnudi z sosem Pomodoro dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Ricottę, szpinak, parmezan, mąkę, bułkę tartą, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i jajka wymieszać. Zrób 2 małe kulki i przetestuj gotować, umieszczając je we wrzącej wodzie, aż będą unosić się, a następnie wstrząsnąć lodowatą wodą. Spróbuj. Jeśli są zbyt miękkie i nie trzymają się razem, dodaj więcej mąki lub bułki tartej i ponownie przetestuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Porcja wszystkich gnudi i toczyć w kulki. Gotować we wrzącej wodzie, aż będą unosić się, o 2 protokół, i wstrząsnąć w lodowatej wodzie. Zalać oliwą z oliwek i rezerwy, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
Dla porcini puree: karmelizować szalotki, podgrzać dużą patelnię saute na dużym ogniu, dodać kilka łyżek oliwy z oliwek, a następnie dodać szalotki. Pozostawić do koloru z jednej strony, a następnie obniżyć ogień i wymieszać. Powoli gotować, aż miękkie i słodkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Podsmażyć grzyby wraz z szalotkami, aż lekko kolorowe i miękkie, o 4 protokół. Doprawić solą i chili i potu przez dodatkowe 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Na patelnię wlać płyn z uwodnionych borowików. Pozostawić do gotowania przez około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Zawartość przełożyć do blendera i puree, aż konsystencja będzie gładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodaj wodę, jeśli mieszanka stanie się zbyt gęsta w blenderze i przestanie się poruszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodać oliwę z oliwek podczas mieszania, aby zakończyć i smak przyprawy. Odcedzić SOS. Rezerwy, aż będzie gotowy do służby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
9
Podawać: ogrzać puree z borowików i rezerwować. Podgrzać gnudi na patelni z soloną gotującą się wodą i roztopionym masłem. Polać puree z borowików, ułożyć gnudi na wierzchu i polać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu