Szpinak i Ricotta Gnocchi

Szpinak i Ricotta Gnocchi
Szpinak i Ricotta Gnocchi mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 209 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka żółtek jaj, mielony pieprz, obfite mielonej gałki muszkatołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szpinak Ricotta Gnocchi, Szpinak & ricotta gnocchi, oraz Zapiekane Gnocchi ze szpinakiem i ricottą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szpinak gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż zwiędnie, mieszając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż. Wycisnąć płyn. Posiekaj szpinak.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
3
W misce wymieszać szpinak, ricottę, 1/2 szklanki parmezanu, 1/2 szklanki mąki, żółtka, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, aż do uzyskania lekko lepkiego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
SzpinakSzpinak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Blacha do pieczenia pyłu z mąką. Pracując partiami i używając mącznych rąk, zwijaj 1/4 szklanki ciasta na mączną powierzchnię roboczą, tworząc 5-calową linę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Cięcie liny na 1-calowe kawałki.
6
Zwiń każdy kawałek między dłońmi, aby uformować owal.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Przenieść gnocchi do przygotowanej blachy do pieczenia. Powtórz walcowanie, cięcie i kształtowanie z pozostałym ciastem. Pracując partiami, dodaj gnocchi do garnka z wrzącą osoloną wodą; gotuj, aż gnocchi wypłynie na powierzchnię. Gotować 4 minuty dłużej. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć gnocchi z wody; spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
GarnekGarnek
8
Umieścić w naczyniu do serwowania.
9
Wlać masło na gnocchi; wrzucić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Podgrzać w piekarniku 204° około 10 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Posypać 1/2 szklanki parmezanu. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ParmezanParmezan

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn