Szpinak i Ricotta Gnocchi
Szpinak i Ricotta Gnocchi mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 209 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka żółtek jaj, mielony pieprz, obfite mielonej gałki muszkatołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szpinak Ricotta Gnocchi, Szpinak & ricotta gnocchi, oraz Zapiekane Gnocchi ze szpinakiem i ricottą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szpinak gotować w dużym garnku z wrzącej osolonej wody, aż zwiędnie, mieszając od czasu do czasu, o 2 protokół.
Drenaż. Wycisnąć płyn. Posiekaj szpinak.
W misce wymieszać szpinak, ricottę, 1/2 szklanki parmezanu, 1/2 szklanki mąki, żółtka, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, aż do uzyskania lekko lepkiego ciasta.
Blacha do pieczenia pyłu z mąką. Pracując partiami i używając mącznych rąk, zwijaj 1/4 szklanki ciasta na mączną powierzchnię roboczą, tworząc 5-calową linę.
Cięcie liny na 1-calowe kawałki.
Zwiń każdy kawałek między dłońmi, aby uformować owal.
Przenieść gnocchi do przygotowanej blachy do pieczenia. Powtórz walcowanie, cięcie i kształtowanie z pozostałym ciastem. Pracując partiami, dodaj gnocchi do garnka z wrzącą osoloną wodą; gotuj, aż gnocchi wypłynie na powierzchnię. Gotować 4 minuty dłużej. Za pomocą łyżki szczelinowej usunąć gnocchi z wody; spuścić.
Umieścić w naczyniu do serwowania.
Wlać masło na gnocchi; wrzucić. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Podgrzać w piekarniku 204° około 10 minut.)
Posypać 1/2 szklanki parmezanu. Doprawić solą i pieprzem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.