Szpinak i pieprz frittata
Szpinak & pieprz frittata wymaga około 50 minut od początku do końca. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 217 kalorii, 21g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Mieszanka szpinaku, naturalny twaróg, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Spróbuj Frittata Ziemniaczano-Pieprzowo-Szpinakowa, Mini pieczona Frittata z fetą, szpinakiem, pieczoną czerwoną papryką i koperkiem, oraz Frittatan AI peperoni (papryka Frittata) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Linia 20cm kanapkę cyny z jednym arkuszu pergaminu do pieczenia, jeśli puszka ma luźne dno.
Jajka ubić w dużej misce z twarogiem, czosnkiem, połową parmezanu, szpinakiem, papryką, gałką muszkatołową i odrobiną czarnego pieprzu. Wrzucić do puszki, polać pomidorami i posypać pozostałym parmezanem.
Piec przez 40 minut, aż ustawić całą drogę przez i zaczyna nadmuchać.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło lub na zimno. Będzie przechowywać przez 3-4 dni w lodówce.
Polecane wino: Wino Musujące
Frittata świetnie komponuje się z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące jest Świetne z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka wcześnie w ciągu dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Laurent-Perrier La Cuvee Brut (3-litrowa butelka-Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 400 dolarów za butelkę.
![Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litry-Jeroboam)]()
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litry-Jeroboam)
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i już dzięki niemu Laurent-Perrier może wytworzyć "La Cuvée", szampana o wspaniałej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie leżakowania w naszych piwnicach.Jasny złoty kolor. Drobne pęcherzyki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutami świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością i delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne do apéritif. Jego cytrusowe i białe owoce nuty i niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.