Szpinak i Feta Frittata
Szpinak i Feta Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.84 za porcję. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 17g białka, oraz 27 g tłuszczu. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, szalotki, ser feta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szpinak i Feta Frittata, Szpinak i Feta Frittata, oraz Fetan Szpinakowy Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Umieść paprykę bezpośrednio na kuchence gazowej na dużym ogniu i char ze wszystkich stron, obracając szczypcami, około 5 minut. (Jeśli nie masz kuchenki gazowej, zrób to na blasze do pieczenia pod brojlerem.)
Przenieść pieprz do średniej miski, przykryć szczelnie folią i odstawić 10 minut.
W międzyczasie podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w średnio nieprzywierającej patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i szpinak i gotować, mieszając, aż zwiędnie, o 4 protokół. Wymieszać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu do smaku; zdjąć z ognia.
W dużej misce ubić jajka, 2 łyżki bułki tartej, 3/4 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli.
Dodać mieszaninę jaj i feta na patelni i mieszać do połączenia.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami bułki tartej.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż Frittata jest ustawiona i top jest złoty, o 15 protokół.
Podczas gdy frittata jest gotowania, odkleić skórę z pieczonej czerwonej papryki palcami.
Paprykę pokroić na pół, wyrzucić nasiona i pokroić w paski. Wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku w misce. Przesuń frittata na talerzu i pokroić w kliny.
Podawać z pieczonym pieprzem.
Zdjęcia Antonis Achilleos