Szpinak (Fatayer Sabanegh)
Szpinak Trójkąty (Fatayer Sabanegh) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis Hor d ' oeuvre. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Ten przepis służy 45. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto filo, mielony pieprz, liście szpinaku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 13%. Spróbuj Trójkąty Szpinakowo-Serowe, Szpinak Ser Trójkąty, oraz Szpinak Phyllo Trójkąty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrojony szpinak umieścić w misce ze szczyptą soli i mieszać szpinak i sól przez około 1 minutę, aż szpinak zacznie więdnąć i uwolni sok.
W osobnej misce połącz posiekaną cebulę ze szczyptą soli i mieszaj przez około 1 minutę, aby zwiędła cebula.
Dodaj zwiędły szpinak, oliwę z oliwek, sumak, orzeszki piniowe, sok z cytryny i pieprz, i mieszaj, aby połączyć.
Pozostawić mieszaninę farszu na 5 minut, a następnie odcedzić płyn.
Masło rozpuścić w małym rondlu na małym ogniu i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
Umieść arkusz filo na płaskiej powierzchni i posmaruj go lekko roztopionym masłem.
Umieść drugi arkusz na pierwszym arkuszu i posmaruj roztopionym masłem.
Wytnij każdy stos 2 arkuszy masłem na 5 pasków około 3 1/2 cala szerokości 13 cali długości. Listwy przykrywające czekają na wypełnienie wilgotną szmatką podczas napełniania i zwijania trójkątów.
Aby złożyć Trójkąt, umieść łyżkę nadzienia wyśrodkowaną na górnym końcu paska ciasta phyllo i złóż prawy róg w poprzek iw dół, aby u góry paska zrobić spiczastą, wypełnioną kieszeń na ciasto. Złóż kieszeń w dół jeszcze jeden obrót, jak składanie flagi, aby kształt trójkąta. Kontynuuj składanie trójkąta w dół i w poprzek paska ciasta, aż dojdziesz do końca paska i otrzymasz zwarty, wypełniony Trójkąt ciasta. Powtórz z pozostałym nadzieniem i ciastem.
Wypełnione Trójkąty układamy na przygotowanych blachach i posmarowujemy masłem. Pracując partiami, jeśli to konieczne, piec w nagrzanym piekarniku przez 12 do 15 minut na partię, aż Trójkąty będą złociste.