Szpinak Calzone
Szpinak Calzone może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 14g białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz szpinak, parmezan, sos do makaronu w butelkach ziołowych i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Szpinak i Ricotta Calzone, Dynia, kiełbasa i szpinak Calzone, oraz Wołowina pełnoziarnista, pieczarki i szpinak Calzone.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki; ubić mikserem na średniej prędkości 2 minut lub do dobrze wymieszane. Wymieszać ze szpinakiem, papryką, czosnkiem w proszku i czarnym pieprzem.
Rozwiń skorupę pizzy na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania; wklep w prostokąt 14 x 10 cali.
Rozprowadź mieszankę szpinaku na połowie skorupy, pozostawiając 1-calową granicę.
Posypać mozzarellą i cheddar na mieszaninie szpinaku. Złożyć ciasto nad nadzieniem; nacisnąć krawędzie razem do uszczelnienia.
Piec w 425 przez 15 minut lub aż zbrązowieje. Schłodzić na stojaku z drutu 5 minut.
Podgrzać sos do makaronu w małym rondlu na średnim ogniu.
Pokrój calzone na 6 kwadratów i top z sosem.