Szparagowe Pizzetki z Fontiną i Prosciutto

Szparagowe Pizzetki z Fontiną i Prosciutto
Szparagowe Pizzetki z Fontinanem i Prosciutto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 29g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, oliwę z oliwek, szalotkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Fig & prosciutto pizzettas, Grillowane Pizzety z Parmigiano, Prosciutto i Arugulanem oraz z Taleggio i Puttanescą, oraz Prosciutto, Fontina i figi Panini.

Instrukcje

1
Ustaw kamień do pizzy na dnie lub na dolnej półce piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 500, pozwalając na co najmniej 30 minut na ogrzanie kamienia. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej ciasto pokroić na 4 kawałki i zwinąć każdy kawałek w kulkę. Przykryj folią i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W rondlu z wrzącej osolonej wody, gotować szparagi do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Odcedzić i osuszyć. Pokroić szparagi 1/4 cala grubości na przekątnej i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać szalotkę i 2 łyżki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
5
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 kulkę ciasta na 8-calową rundę. Obierz do pizzy kaszę manną i ułóż na niej ciasto. Lekko posmarować ciasto oliwą z oliwek. Rozsypać 1/2 szklanki sera Fontina i 1/4 szklanki mozzarelli na ciasto, następnie top z jedną czwartą szparagów i 1/4 szklanki prosciutto. Przesuń pizzettę na gorący kamień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FontinaSer Fontina
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
ProsciuttoProsciutto
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Piec przez około 6 protokół, lub aż będzie chrupiące i rumiane na dole i bulgotanie na górze. Za pomocą dużej szpatułki przenieś pizzettę na powierzchnię roboczą i pokrój ją na ćwiartki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
7
Posyp pizzettę sokiem ze szczawiu i cytryny i podawaj. Jak tylko 1 pizzetta znajdzie się w piekarniku, przygotuj następną. Wsuń go do piekarnika, gdy wyjdzie pierwszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
SzczawSzczaw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn