Szparagi-Zawijasy Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj szparagów-Prosciutto Wraps. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz szparagi, ciasto francuskie, prosciutto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Okłady Z Sałaty Prosciutto, Szparagi w Prosciutto, oraz Szparagi z Prosciutto.
Instrukcje
Szparagi blanszować we wrzącej wodzie od 1 do 2 minut lub aż będą chrupiące-miękkie. Spłukać w zimnej wodzie; odcedzić. (Jeśli szparagi są cienkie, użyj 2 sztuk na przystawkę i pomiń proces blanszowania.)
Rozłóż arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni i naciśnij linie zagięcia.
Zwiń w prostokąt o wymiarach 12 x 10 cali.
Pokrój na 12 (1-calowe) paski.
1 lub 2 szparagi owinąć w 1 plaster prosciutto i owinąć 1 paskiem ciasta.
Umieść na wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej, wyłożonej folią blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałym ciastem, szparagami i prosciutto.
Okłady posypać parmezanem.
Piec w 400 przez 12 minut lub do złotego koloru.