Szparagi z pikantnym dressingiem
Szparagi z pikantnym dressingiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką szparagi, sól i pieprz, ocet winny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z pieczonych ziemniaków i szparagów z soczewicy z pikantnym sosem musztardowo-cytrynowym, Grillowane Karczochy I Pikantny Sos Dymny, oraz Pikantna Zupa Szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wodą na średnim ogniu, dodać szparagi i pary, aż ledwo miękkie, o 4 protokół.
Żółtka umieścić w małej misce i rozbić widelcem, aż nie pozostaną żadne grudki.
Dodać musztardę, sok z cytryny, ocet, wędzoną paprykę, sól i pieprz, do smaku, i ubijać, aż będzie gładka.
Skropić oliwą z oliwek, ubijając, aby uzyskać kremowy dressing. Ułóż szparagi na talerzach. Białka posiekać i posypać szparagami wraz ze skórką z cytryny i kaparami.
Skropić sosem i polać świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku.
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone.
Jaja ułożyć w jednej warstwie w dużym rondlu. Przykryj zimną wodą o co najmniej 1 cal. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu i gotować przez 1 minutę. Przykryć pokrywką, wyłączyć ogień i odstawić jajka na 15 minut. Spłukać zimną wodą.