Szparagi słodko-kwaśne
Słodko-kwaśne szparagi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 80 kalorii. Jeśli masz destylowany ocet, nasiona selera, laski cynamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Spróbuj Makaron słodko-kwaśny ze szparagami, Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków z sosem słodko-kwaśnym boczkiem, oraz Bezmięsne danie słodko-kwaśne z tofu i słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać szparagi i gotować odkryte, aż lekko zmiękną, o 1 minutę.
Odcedzić w durszlaku, a następnie natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie na kilka minut, aż ostygnie, aby zatrzymać proces gotowania. Gdy szparagi ostygną, umieść je na papierowych ręcznikach do wyschnięcia.
Ocet, wodę, cukier, laski cynamonu, goździki, nasiona selera i sól zagotować w rondlu na średnim ogniu. Gotować przez 5 minut.
Szparagi rozłóż w dużym naczyniu lub na patelni do pieczenia.
Wlać mieszaninę octu na szparagi. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Odcedzić i podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.