Szparagi Szkliwione Cytryną
Szparagi szkliwione cytryną to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz szparagi, miód, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Glazurowane Krewetki I Szparagi, Szparagi Szkliwione Sezamem, oraz Szparagi Dymione Szkliwione dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szparagi przyciąć; włócznie przeciąć ukośnie na pół.
Umieścić 3 cale wody w 4-quart holenderski piekarnik.
Dodać szparagi; zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować 3 do 5 protokół lub do crisp-tender.
Odcedzić; umieścić w misce do serwowania.
W międzyczasie masło, miód i sok z cytryny podgrzewać w 1-litrowym rondlu na średnim ogniu, często mieszając, aż do rozpuszczenia masła.
Wymieszać 1/4 wody i skrobi kukurydzianej w małej misce. Wymieszać z cytryną. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż bąbelki i zgęstnieje.